Ezekre figyeljen tetőtér beépítésekor

Valljuk be, ha otthonunkhoz nagyobb padlástér tartozik, akkor valószínűleg legalább egyszer elgondolkodtunk már a tetőtér-beépítésen. Ha az álmodozáson már túl vagyunk, és eldöntöttük, hogy valóban belefogunk az átalakításba, akkor a következő szempontokat érdemes figyelembe vennünk:

A falak teherbírása: üreges falszerkezet vagy a vályogfalazat esetében szinte teljesen biztos, hogy szerkezetmegerősítésre is szükség lesz.
 Az alapozás mélysége, mérete: kisebb alapozási mélység esetében sajnos kisebb teherbírással kell számolnunk – ilyenkor az alapozás megerősítésére lehet szükség.
A födém típusa: igazából leggyakrabban a födém típusán, és annak jellemzői hibáin áll vagy bukik minden a tetőtér beépítésekor, ugyanis annak bírnia kell a fokozott terhelést. Fagerendás födémszerkezeteknél számolni kell például a korhadással, de vasbeton födémeknél sem sokkal egyszerűbb a helyzet: ugyanis minden gerendatípushoz megadják a megengedett terhelést már a gyártás során. Természetesen ezek a problémák orvosolhatók, ám a szerkezetmegerősítés igen költséges lehet egyes esetekben.