Ezt érdemes megfogadnia, ha beépített redőnyt szeretne

Egy építkezés előtt, már a tervezésnél rengeteg dolog felől kell döntenünk, talán túl sok mindenről.

Ebben szeretnénk segíteni egy praktikus tippel, hogy a hosszú sorból egy tételt közösen ki tudjunk pipálni.

Íme az árnyékolástechnika. Gondolkodjunk el azon, hogy vajon hogyan fogunk besötétíteni otthonunkban. Sötétítő függönnyel vagy esetleg redőnnyel? Amennyiben redőnyre esik a választásunk, vegyük fontolóra, hogy hagyományos, külső tokos redőnyt vagy pedig vakolható tokos redőnyt, másképp fogalmazva rejtett vagy beépített redőnytokos redőnyt szeretnénk. Ez kardinális kérdés már a tervezésnél, pláne a kivitelezésnél.

A hagyományos redőnytokos redőnnyel nincs különösebb feladat, viszont a rejtett redőnytokossal már van. Szerencsére nem az építtetőknek, hanem a tervező irodáknak és a kivitelezőknek. Röviden összefoglalva a lényeget: a beépített redőnytoknak plusz hely kell a falban, illetve szigetelés. Tehát a tervezőknek, amikor otthonunk homlokzatát alakítják ki, ezt figyelembe kell venniük. Érdemes ezt előre átgondolni, hogy ne utólag farigcsáljuk ki a redőny helyét, így nem tudva, hogy megfelelő maradt-e a ház szerkezete, szigetelése.

Mindenféleképpen jelezzük építészünk és statikusunk felé, már a tervezés megkezdése előtte, hogyha beépített redőnyt szeretnénk! Így időt és pénzt spórolhatunk meg, hiszen nem kell újra tervezni az adott részeket.