Hogyan kerüljük el a meglepetéseket használt lakásvásárlás esetén?

Mit tehetünk akkor, ha használt lakás vásárlása után szembesülünk azzal, hogy valószínűleg nem azt kaptuk a pénzünkért, amire számítottunk? 

Szerencsére egyre kevésbé találkozunk hasonló esetekkel, de bizony átverések még ma is előfordulhatnak. Nagyon gyakran lepleznek például komolyabb statikai problémákat sejtető repedéseket falfestéssel – így az, hogy valójában mekkora a baj, csak hónapokkal a vásárlást követően derül ki. Bár létezik jogorvoslati lehetőség ilyen esetekben, a procedúra elég hosszadalmas, bonyolult és akár költséges is lehet. 

Sokkal egyszerűbb, ha vásárlás előtt kérjük egy statikus szakember segítségét, aki képes feltárni a rejtett problémákat is, melyekkel gyakran az előző tulajdonos sem volt tisztában. Hiába látjuk tökéletesnek álmaink házát, az épülettel lehetnek olyan problémák is, melyek első ránézésre és a laikus számára nehezen felderíthetőek, később viszont komoly gondokat okozhatnak – például ha egy komolyabb statikai problémát sejtető falrepedést festéssel próbálnak orvosolni.

Ha kiderül, hogy komoly értékbeli problémák vannak az ingatlannal, akkor van jogorvoslati lehetőség, de elég hosszadalmas lehet a procedúra. Mindig egyszerűbb tehát, ha vásárlás előtt nézetjük át a használt lakást egy statikus szakemberrel, aki képes feltárni az esetleges problémákat. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.