Így nyerhet több teret otthonában

Több teret nyerne otthonában? Attól függően, hogy az épület hasznos alapterületét szeretné bővíteni, vagy csak optikailag nagyítaná a teret, több lehetőség közül is választhat!

  • Tetőtér beépítése: az egyik legkézenfekvőbb módszer, ideális azoknak, akik több generációssá tennék a családi házat. A munkálatok megkezdése előtt mindenképpen kérjünk statikai szakvéleményt, hiszen tudnunk kell, hogy az épület tartószerkezete bírni fogja-e a megnövekedett terhelést. Akár szerkezetmegerősítésre is szükség lehet!
  • Falbontás: két helyiséget egybenyitva tágasabbnak tűnhet otthonunk. Egy válaszfal kibontása nem jár szerkezeti következményekkel, és nem is engedélyköteles. Ha viszont bizonytalanok vagyunk, mindenképp forduljunk statikushoz!
  • Terasz beépítése: a teraszt így nemcsak tavasztól őszig, hanem egész évben élvezhetjük, akár egy télikert formájában is. Itt mindenképp gondolni kell a vázszerkezet terhelhetőségére és megfelelő csapadékelvezetésre.
  • Tetőterasz kialakítása: bár nem minden épület kialakítása teszi lehetővé a tetőterasz építését, sok esetben erre is van lehetőség utólag!
  • Nyílászárók cseréje: a nagyobb ablakokon több fény jut a helyiségekbe, ezáltal otthonunk optikailag tágasabbnak, világosabbnak tűnik.