Tetőteraszt építtetne? – Ezekre ügyeljen

Végre itt az igazi tavasz, ilyenkor jólesik a szabadban élvezni a kellemes időt! Egy tetőterasz tökéletes helyszíne lehet a pihenésnek, vagy a családi ebédeknek is, ráadásul kora tavasztól késő őszig élvezhetjük a hangulatát. Kevesen tudják, de a tetőkert vagy tetőterasz építése utólag, beköltözést követően sem lehetetlen, feltéve, ha a házunk kialakítása azt lehetővé teszi. Ha így van, akkor már csak néhány dolgot kell átgondolni, mielőtt megkezdjük a munkálatokat:

 Milyen célra szeretnénk használni a teraszt, mennyi időt tervezünk ott eltölteni, és hányan? Például lesz a jakuzzi? stb. (Ez a terhelés szempontjából ugyanis nem mellékes!)
Tisztában kell lennünk az otthonunk tartószerkezetének statikai tulajdonságaival. Nem mindegy ugyanis, mekkora terhelést bír el, ennek megfelelően kell majd kiválasztanunk a burkolat anyagát és a kert alkotóelemeit. Egy négyzetméterre jutó 100 kg-os terhelés fölött mindenképp kérjük statikus szakvéleményét!
Gondoljunk a csapadék elvezetésére is, máskülönben az esővíz könnyen felgyülemlik és hatalmas károkat okozhat az épület belső szerkezetébe jutva.